CosplayNorway

Cosplay til folket!

Utdanning

Steder som tilbyr utdanning innen cosplay eller lignende

Hardanger Folkehøgskule

LINK TIL DERES SIDE
COSPLAYLINJA PÅ HARDANGER FOLKEHØGSKULE:

Her får du sjansen til å lage ønskekostymer til bruk i cosplay!
Du får jobbe med kostymer frå ide til ferdig produkt og kan lage dine private cosplayantrekk. Du får lære å sy kostymer og du får lære å bruke alle nye materiele til å lage kostymer av f.eks. worbla og EVA foam. Du får lære FX makeup, masker og parykkstyling. Du får jobbe i eit godt og inspirerande arbeidsmiljø med god hjelp og opplæring. Vi låner inn dei beste frå Cosplaymiljøet til å ha workshops for oss og reiser for å lære og oppleve og vera tett på miljøet utanfor den «trygge bobla» på skulen. Planen er å reise på Desucon i Oslo, Spillexpo på Lillestrøm og Banzaicon i Larvik.
I tillegg blir det tur til cosplaymetropolen Tokyo i Japan.
Målet for linja er å lære bort det beste det mest aktuelle innan produksjon av cosplaykostymer og tilbehør.
Alle får i starten på året basisopplæring i alle ulike teknikkar.
Etter haustferien får elevane jobbe med egne kostymer i valgfri teknikk. Alle får individuell hjelp. Vi reiser på cons for å vise kostymer, bli kjent med andre og oppleve cosplaymiljøet saman med gode klassevenner.

Du får lære å bruke symaskin og SY KOSTYMER.
WORBLA er betegnelsen på eit materiale til å lage spesielle kostymer av f.eks. armour, sverd eller detaljar til kostymene. Du skal få eksperimentere med worbla, transparent thermoplast, coolmorph, polymorph, mosegummi og EVA foam.
Dette passar for deg som heller vil jobbe i andre materiale enn søm, men dei fleste kombinerer søm med desse teknikkane.
AKRYLMALING til dekor av armour og props.
PARYKKSTYLING OG FX MAKE UP er også opligatorisk å lære litt om.
Workshop med profesjonell makeupartist/cosplayer.
FOTOGRAFERING I COSPLAYKOSTYME v/ profesjonell fotograf.
Ved interesse kan kurs i PERFORMANCE OG LARPING tilbys.

STUDIETUR TIL JAPAN:
For å oppleve det beste av det beste internasjonalt reiser vi til cosplayparadiset Akihabara i Tokyo og får oppleve det spesielle cosplaymiljøet der.
Vi tek også turen til Kyoto for å blant anna Internasjonale Manga Museum.
Japan er eit eksotisk og spennande land og reise til og passar supert for å oppleve cosplaymiljøet!

Holtekilen Folkehøgskole

LINK TIL DERES SIDE
Lag cosplaykostymer og lær å komme inn i karakterene av profesjonelle med erfaring fra LAIV, kunsthistorie, film, psykologi og musikkindustrien. Bli med på et skoleår fullt av utfordringer og mangfold. Holtekilen ligger bare en kort busstur fra cons og stoffbutikker.

Cosplay vil fokusere på hvordan man lager et kostyme så likt det originale designet som mulig. Alt fra korsetter, køputer og frynser i serier som Black Butler til haremsbukser og turbaner i Magi, The Labyrinth of Magic til middelalderinspirerte kostymer fra Game of Thrones. Vi kommer også til å studere hvilke stoffer som passer seg til de forskjellige kostymene, basert på bruk og ressurser i den tidsperioden kostymet er fra. e & Design har vært et linjetilbud på Holtekilen siden 1958 og skolen har god kompetanse innenfor fagfeltet. Du får innføring i mote og kulturhistorie for å finne ut hvordan et kostyme er bygd opp. Skolen har godt samarbeid på tvers av linjene og ved hjelp av lærere og elever på Film & Foto får man tatt spennende og profesjonelle cosplaybilder, lage CMV og videoer i det varierte nærområdet Holtekilen og Oslo har å by på. Valgfag innenfor studio vil også stå på timeplanen. En god mulighet til å lære seg noen triks om man ser for seg seg en framtid innenfor scene og skits. Holtekilen har ikke bare fokus på cosplay fra animer og manga. Alle blir godt mottatt, og vi drar på klassetur til blant annet Desucon cosplay. Klassens studietur går til Tokyo og Kyoto. Målet er at alle har med seg et cosplay til Japan og at vi drar til Akihabara sammen i cosplay. Vi får en innføring i den japanske cosplaykulturen før vi reiser, og får oppleve den mens vi er der. Vi kjøper stoffer i Nippori textile street og i Kyoto får du besøke Kyoto International Manga Museum.

Namdals folkehøgskole har Cosplay – kostymedesign.

LINK TIL DERES SIDE
Lær å designe og sy dine egne cosplay-antrekk. Besøk cosplay-events i Norge og utlandet. Lær å bruke teknikker innafor søm, tegning, modellering og video/foto.
Vi starter Norges første skoletilbud med cosplay som tema! Her får du være med å forme innholdet i skoleåret, og får anledning til å dyrke hobbyen din sammen med andre som har den samme interessen.

Her er noe av det du vil lære:

– Grunnleggende søm – fra det helt enkle til det mer avanserte.
– Kostyme – fra skisse til ferdig produkt.
– Design og utforming av masker.
– Farging, trykk, skinnarbeid, smykke. Kjennskap  til ulike materialer.
– Croquis-tegning, og kunnskap om menneskets anatomi som basis for å utarbeide gode modeller.
– Hvordan lage gode portrett (foto/video) av cosplay-modeller og kostymer.

Vi vil også se nærmere på tema og aktiviteter som:

– LARP-ing (Live action role play)
– Fantasy – film og litteratur
– Anime/Manga-kulturen
– Street Art, geriljakunst og performance

Vi arrangerer cosplay-events på skolen, og oppsøker ulike events både i Norge og i utlandet. Linja har egen studietur til London. Verkstedet vårt er godt utstyrt – og du vil få stor frihet til å fordype deg og arbeide selvstendig med dine egne figurer/kostymer og ideer.

Linja drar på egen studietur til London, og er også med på skolens fellestur i Europa.

Reklamer

One thought on “Utdanning

  1. Eneste i Norge? Namdals folkehøgskole lanserer «COSPLAY – kostymedesign» som linjetilbud fra skoleåret 2014/15. Mer informasjon her: http://www.namdals.fhs.no

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s