CosplayNorway

Cosplay til folket!

FAQ

Jeg har lyst til å cosplaye – men hvordan begynner jeg?

Det spørs litt på hvor mye arbeid du har lyst til å legge ned i det. Det fins så mange muligheter! Du kan kjøpe cosplay, hele eller delvis, du kan lage selv, du kan bruke klær du har fra før, endre dem – men det første du gjør er å finne ut hvem eller hva du vil cosplaye. Vil du være in character eller vil du være deg selv i kostyme?

Det å velge en figur å cosplaye kan være overveldende, det er så mange muligheter. Men det som er viktigst – syns vi – er at du har det gøy. Noen velger en figur de ligner på, noen velger en figur de syns er kul, eller ser kul ut.

Research?

Okey, nå har du funnet ut hvem du vil cosplaye. (For eksempelets skyld bruker jeg SuperMario her, mitt første cosplay.) Da må du finne ut hvor mye arbeid og penger du vil legge i det, og hvilken versjon du vil gå for.Du kan gå for pixelMario last ned, Mario med vaskebjørnører og haleimages (3), Mario fra Mario64,images (5)  (med eller uten vinger?), crossplayMario, post-apokalyptisk Mario også videre…images (4)

SuperMario sitt vanlige kostyme består av luen hans, rød genser, blå overall med gule knapper, hvite hansker, og brune sko. I tillegg har han blå øyne, brunt hår og bart. Jeg hadde en rød langermet genser fra før, så jeg lagde resten. Øynene hoppet jeg over, linser synes jeg er nifst.
Hvis du velger å kjøpe kostymet, sparer du en masse tid – og du har kanskje ikke lyst eller tid eller mulighet til å lage selv – og det er helt greit!

In character eller ikke?

Noen mener at man ikke cosplayer når man ikke er in character hele tiden – jeg mener at hver må gjøre det man er komfortabel med. Jeg tror jeg kan strekke meg til å si It’s a-me, Mario! og det får være bra nok, mens noen er in character så lenge de har kostymet på.

Jeg er redd for at noen skal le av meg eller oppføre seg ugreit, hva gjør jeg?

La oss være helt ærlige – det kan skje.Folk er ikke så forståelsesfulle til at noen liker ting som ikke er helt som alle andre – for eksempel cosplay. Hvis du er på en event eller et con, ta kontakt med crew. Hvis det er noen i crew som ikke er hyggelige, eller du synes det er flaut eller skummelt å snakke med dem, snakk med noen du kjenner. Hvis det skjer på nett, ta skjermdump av det, og kontakt noen. Ignorer om du klarer, eller blokker vedkommende. Det kan være lurt å cosplaye sammen med noen, som du kanskje kjenner litt fra før, om dere skal cosplaye offentlig.

Jeg synes ikke jeg er tynn eller pen nok/for gammel/tjukk/ikke ligner – hva bør jeg gjøre?

Jeg synes du bør cosplaye det du har lyst til. Noen mener nok annerledes – at man bør holde seg til kroppstypen sin/aldersgruppa si/høyden sin og så videre, og i konkurranser dømmes man kanskje litt på det også  – men hvor er moroa i å holde seg til å være den man er? Litt av moroa med å cosplaye er å være noen man ikke er. Jeg er ikke en rørlegger som redder prinsesser og hopper fra verden til verden, men jeg cosplayer SuperMario likevel.

Det viktigste er at du har det gøy!

Denne delen er under arbeid, så kontakt oss gjerne om du har noen spørsmål du synes vi bør ha med eller lignende.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s