CosplayNorway

Cosplay til folket!

Hva er cosplay?

Hva er cosplay?

Cosplay er en utkledningslekhobbysubkultur og performancekunst der en person kler seg ut med kostymer og annet utstyr for å likne en bestemt rollefigur fra særlig japansk populærkultur. Betegnelsen «cosplay» er en sammentrekning av de engelske ordene costume, «drakt» og roleplay, «lekspill eller skuespill».

Cosplay

Cosplay (kosupure, コスプレ) er en populær hobby som innebærer at man kler seg ut som en karakter fra japanske tegneserier (manga og anime), spillfigurer eller lignende. Det trenger ikke nødvendigvis være japansk, også amerikanske tegnserier så vel som Disney blir også dekket. Begrepet “cosplay” ble opprinnelig utviklet av Nov Takahashi, som slo sammen ordene “costume” og “play” etter å ha vært deltaker på Los Angeles Science Fiction World-Con i 1984. Tradisjonen å kle seg ut som sin favorittkarakter hadde lenge eksistert på disse arrangementene, men det var altså ikke før i 1984 at man fikk et samlende begrep på dette fenomenet; cosplay.

Som en cosplayer deltar man ofte på større arrangement, også kalt conventions. Under disse arrangementene kan man delta på konkurranser, møte andre med samme interesse og, ikke minst, kjøpe varer relatert til sine hobbyer. Disse messene er meget utbredt i Japan, USA og store deler av Europa. Her i Norge har det lenge vært sparsomt med slike arrangementer, men i det siste har interessen tatt seg opp. Desucon, Norges største arrangement for japansk kultur, sci-fi og fantasy, er garantert den største messen for cosplayere i Norge, og har vært arrangert årlig siden 2006. Senere har både Soracon og Banzaicon tiltrukket seg cosplayere, og dette ble fulgt opp med Coscon; et con for cosplayere.

Kilder; Wikipedia og Cosplay.no

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s