CosplayNorway

Cosplay til folket!

Om CosplayNorway

Hvem og hva er CosplayNorway?

CosplayNorway ble startet i 2009 av meg, Boss, som en reaksjon på elitismen jeg oppdaget på nett når jeg begynte å snuse på cosplay for alvor. (NB: den befant seg mest i utlandet, heldigvis har jeg ikke fått samme vibben her til lands.)  Jeg ville lage en blogg, et samlingspunkt hvor spesielt unge cosplayere kunne føle seg trygge på at det skulle være fritt for elitisme – at man skulle kunne gjøre det også kun for moro skyld – ikke bare for å være best, likest originalfiguren og så videre.

I begynnelsen var det kun en idè,samlet på sporadiske nettsider. Først i august 2010 ble det en blogg av det, og litt senere en facebookside. Nå, fem år etter, har vi 1100 likes på facebook, en del blogginnlegg bak oss, og har blitt litt flinkere (håper jeg). Mange flinke admins har kommet og gått, en oppsummering av dem kommer senere. Takket være Outland, som har sponset oss siden starten, har vi kunnet gi ekstra oppmerksomhet til månedens og årets cosplayer, noe som også er viktig for meg er å vise variasjon i alder, kjønn, ferdigheter og spesialiteter. Det er ikke alltid den høyest premierte som får oppmerksomhet her – vi vil gjerne vise alle, på alle nivåer, fordi alle har begynt et sted. Med så mange flinke cosplayere som vi har her til lands, vasser vi i folk som fortjener litt skryt, så ha tålmodighet med oss om det ikke skjer med en gang.

Noe annet som er viktig for oss er folkeopplysning. Folk flest vet ikke så mye om cosplay, og det vil vi gjøre noe med.
Vi streber alltid etter å bli bedre, og favne bredere – og om du har en ide til hvordan vi kan gjøre det, si gjerne i fra til oss!

Angående hjelp til å finne cosplayere til prosjekter. 

  • Vi kan hjelpe til med å finne cosplayere, men vær klar over at dette er ikke en tjeneste vi tilbyr for salg. Det er ikke som å bestille en pizza. Om du vil intervjue cosplayere, ha dem med på arrangement, si i fra i god tid.
  • Hvis vi skal formidle cosplayere – ha god og tydelig informasjon om arrangementet og evt kompensasjon/lønn.
  • Riktig måte: Hei, vi trenger cosplayere til vårt arrangement som handler om X. Vet dere om noen? Arrangementet er <adresse> på <tidspunkt lenger frem i tid> .Det blir <betaling/gratis mat etc> Arrangementet handler om <relevant info> så det er fint om spesielt <x type> cosplayere har mulighet. ( Det er også viktig å si i fra om det er alkoholservering, da vi har en del unge cosplayere.) Ta kontakt med <kontaktinfo.>
  • Feil,feil,feil: Hei! Vi skal ha reportasje i dag/i morgen, trenger cosplayere, ring <nummer> fort!
  • Ta kontakt med oss via kontaktskjemaet, så legger vi det oppslagstavla om vi ikke kommer på noen.

Angående bruk av bilder i innlegg og på siden, i intervjuer o.l

  • Vimå ha tillatelse av den som tar bildene til å bruke dem på vår blogg, naturligvis med kreditering.

  • Om vi bruker et bilde som du har tatt – og du ikke vil at vi skal bruke det – si i fra. Vi fjerner det naturligvis.

Reklamer

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s