CosplayNorway

Cosplay til folket!

Northcon

Legg igjen en kommentar

Det har kommet et nytt con i nord – i Bodø.
Hva fikk dere til å starte opp?

Det som fikk oss til å starte var bare at 3 venner satt på en kafè og snakket, like etter at den ene var kommet hjem fra Närcon i Sverige, i sommer. Så tenkte vi bare; hvorfor er det ikke noe con her i Bodø? Så begynte vi å tenke hvordan vi kunne gjort det om vi skulle hatt et con her og det endte med at vi samme dag laget en facebookgruppe der vi inviterte folk vi trodde kunne være interessert, for å se hvor stor interesse det var for dette. Før dagen var omme var det nærmere 40 medlemmer i gruppa, og etter det har vi kjørt på!

Vi er veldig opptatt av at så mange som mulig skal engasjere seg, og gruppa kan man fortsatt melde seg inn i, hvis man vil jobbe med conet; NorthCon

Northcon er 21. januar, i Stormen Litteraturhus i Bodø. Det vil vare fra kl. 13.00 – 21.00 og er helt GRATIS! I og med at det er i Stormen Litteraturhus samarbeider vi med Unge Stormen, som er et nettverk av ungdom som vil gjøre Stormen til mer enn bare ett sted med bøker. Unge Stormens mål er å hjelpe ungdom i Bodø, ved å gi dem muligheten til å enkelt lage arrangementer på Stormen. Det vil være aldersgrense 13 år, som også er den nedre aldersgrensen for å være med i Unge Stormens nettverk.

Northcon 2017 vil inneholde meetups med: Marvel og DC Comics, Star Wars, Harry Potter, Tolkiens middle earth, Superwholock (Supernatural, Doctor Who og Sherlock), Anime & Studio Ghibli og med the Legend of Zelda.

Og så blir det et panel med Doctor Who-tema. Her vil lokale frivillige cosplaye karakterer fra DW-universet og svare på spørsmål fra publikum.

Det vil være et foredrag om cosplay; «Cosplay fra A til Å», med Ian Sandkvist. Dette vil være veldig overkommelig for nybegynnere og vi håper å få flere interessert i cosplaying med dette.

I tillegg blir det spilling av Dungeons & Dragons og Magic the Gathering og div. andre brettspill. Det blir masse ulik gaming og visning av anime. Selvfølgelig blir det også artstands, der lokale kunstnere får vise frem sin fanart.

Kvelden vil avsluttes med en storslagen cosplaykonkurranse, der bl.a. Ian Sandkvist vil være dommer.

Sjekk ut eventet her.

Her er også en artikkel om Northcon, fra lokalavisa. Vi er dog ikke det nordligste connet, det nordligste er vel i Harstad.

Håper det kommer masse folk, og skriv gjerne et innlegg til oss om du dere drar dit! -Boss.

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s