CosplayNorway

Cosplay til folket!

Gjesteblogg: JC og Wee fra Fandomily på LSCC

2 kommentarer

Skjermbilde 2016-02-25 kl. 22.10.30

Characters: Missy og The 11th Doctor. Franchise: Doctor Who. Foto: MattEleven.

      London Super ComicCon 2016
– innlegg skrevet av JC og Wee fra Fandomily cosplay

Foto: MattEleven, Kosupics, Fandomily.

Hvis vi kortfattet skal beskrive hvordan det var på være på LSCC, så kan man forestille seg størrelsen til store-Desucon, med innholdet og organiseringen til Torucon.
For den som ikke kjenner godt nok til en eller begge av disse messene, så kan vi utdype med å si at LSCC var masse folk, en stor plass, alt i alt en god organisering og nok av ting å se på. Det er også flere «kjendiser» enn hva vi er vandt med i cosplay-Norge noe som både har å gjøre med at London er et internasjonalt knutepunkt og at de har et mye større budsjett.

12744557_971658082870217_6836079486047305018_n

Foto: Kosupics

LSCC er et ComicCon. Det innebærer at det er et mye større fokus på tegneserier enn det er på messer vi kjenner i Norge. Svimlende mange boder og stander med alt fra prints-signering med cosplaygjestene, artsstands, tegneserieskapere og for ikke å snakke om korridor opp og korridor ned med entusiastiske, cosplayvennlige fotografer.

12495919_971660629536629_3870564301252074967_o

Foto: Kosupics

Cosplaykonkurranser er jo noe jeg (JC) er veldig gira på. Jeg er kjempeinteressert både i å konkurrere, dømme, organisere og se på cosplaykonkurranser. Ingrid (Ingridbeast) Winsland var en av deltakerne i år, og hun fortalte om ekstremt hjelpsomme, profesjonelle og godt organisert crew som hele tiden passet på og hjalp cosplayerne som deltok i konkurransen. De sto på pinne for at alle skulle ha det bra. Dette merket vi som publikum på den måten at deltakerne virket godt ivaretatt på og av scenen. Bortsett fra noen problemer med lyden enkelte ganger, så virket hele showet veldig godt gjennomført og planlagt. Ingridpaascenen

Det var imidlertid over 30 deltakere og alle skulle få gjøre sin opptreden. Dette varte i overkant lenge. Delvis fordi det tok lang tid og delvis fordi nesten halvparten av deltakerne hadde bestemt seg for å gjøre mer eller mindre den samme performancen, hvilket var uheldig. I tillegg var det egentlig påmeldt flere enn dette, men ikke alle møtte. Vi berømmer det at alle fikk sjansen til å gjøre sin 2 minutters performance, men det var ikke veldig publikumvennlig etter vår mening. Det de kunne ha gjort var å dele opp konkurransen i to deler med en god pause imellom. Dette var altså runde 1 av konkurransen som foregikk på lørdagen. De 10 beste fikk gå videre til finalen på søndagen og gjøre enten en ny eller den samme fremføringen på nytt.

Hvis vi skal trekke fram noe som ikke var helt ideelt, så er det at Excel London er DIGERT. Det er en lang vei å gå for å komme seg fra en ende til en annen, og det blir ikke noe lettere når plassen er stappfull av folk i tillegg. Dersom man har sko med høye hæler er det ikke veldig artig, men ellers sjelden et problem. Det å ha god plass er jo i grunn et pluss. Og det fantes nok av cafeer og utsalg av mange typer mat langs nesten hele «hovedgata». Det var i alle fall et stort pluss!
20160220_201201(1)

Når det arrangeres MCM her, så brukes det så store deler av Excel senteret at det ikke er mye annet enn MCM som skjer. Men LSCC brukte bare en begrenset del av området, og det var 3-4 andre messer som gikk samtidig (deriblant en babymesse og en bilmesse). Dette gjorde at det fantes veldig mange andre mennesker som ikke ante noe om cosplay, og vi kom veldig tett på dem så snart vi var utenfor hovedområdet til LSCC. På en side var det artig, fordi vi kom i prat med mange folk som var nysgjerrige på hva cosplay var. Men det førte også med seg noen mer negative reaksjoner og enkelte folk som ikke oppførte seg hensynsfullt for folk i kostymer. Alt i alt var ikke det et stort problem, men det var mer av det enn hva vi er vandt med på norske con.

En av de tingene vi reagerte på som særlig påfallende sammenliknet med norske conopplevelser var all snikfotograferingen. Det var mange som plutselig stilte seg opp med et kamera i ansiktet ditt eller som lite diskrè snappet deg i forbifarten. Eller mens cosplayerne sitter på gulvet og spiser… Vi er forskjellige, og mens noen ikke bryr seg om dette kan andre synes det er svært ubehagelig. Det var imidlertid lite av dette inne i den avsperrede hallen som bare var for LSCC besøkende. missywithtwodoctors

Det var flere nordmenn som reiste til London for LSCC, og det gjorde opplevelsen desto bedre. Vi var veldig glade for å få være med og heie fram Ingrid i konkurransen. Det var en stor glede at hun stakk av med en utrolig velfortjent andreplass.

LSCC var et kjempeflott opplevelse. Ikke minst fordi det var en frisk erfaring for oss som ikke har vært på mange messer utenfor Norden. Hvis man ønsker seg til England for å oppleve et con, så er dette et veldig kjekt sted å begynne. Det er mye å la seg inspirere av.

Vi satser på å reise tilbake neste år. Blir dere med?

For mer fra LSCC, her er vår vlog: 

Reklamer

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

2 thoughts on “Gjesteblogg: JC og Wee fra Fandomily på LSCC

  1. Tilbaketråkk: Nyheter # | CosplayNorway

  2. Tilbaketråkk: Nyheter #45 | CosplayNorway

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s