CosplayNorway

Cosplay til folket!

Stormtrooper

Legg igjen en kommentar

Hovedbilde

Trooper: TK-50157, Hans-Petter Larsen

Character: Stormtrooper (ANH stunt)

Franchise: Star Wars

Hei Cosplay Norway!

Jeg heter Hans-Petter Larsen og er Stormtrooper i Nordic Garrison, 501st Legion.
The 501st Legion er en kostymeklubb og en veldedig organisasjon som operer verden over med cirka 8000 aktive medlemmer. Vi kler oss ut som de onde fra Star Wars sagaen og reiser rundt for å spre glede. Vi er «the bad guys doing good». Donasjonsmålene våre er barneavdelinger ved sykehuser lokalt, og vi besøker også disse avdelingene hvert år. Vi samler også inn penger til organisasjoner som for eksempel jobber med å legge til rette for mennesker med forskjellige handikap.

For å bli et medlem i 501st Legion må man ha et «screen accurate» kostyme fra Star Wars. For 501st er dette de onde og for søster-organisasjonen Rebel Legion må man ha et kostyme fra den snille siden.

Det første man burde gjøre er å registrere seg på 501st sin side og på forumet til Nordic Garrison.
Begge linkene finner du her:

http://www.501st.com/

http://www.nordicgarrison.net/forum/

På Nordic Garrison sitt forum vil du bli sendt i riktig retning ut ifra hvilket kostyme eller karakter du ønsker å bygge. Det finnes forumer for alle de ulike kostymene hvor du finner likesinnede som kan svare på det meste. På disse forumene finner du også tips om hvor du kan kjøpe ulike deler.

Etter å ha bestilt armor vil du etter hvert få en stor brun eske i posten med masse deler. På bildet under kan du se hvordan min Stormtrooper(TK) så ut når jeg fikk den.
Masse smådeler som er vakumpresset i ABS-plastikk. Formene delene er presset i er gjerne utviklet av en som har brukt årevis på å perfeksjonere hvordan det skal se ut i forhold til filmen.

1

Når all plastikken er på plass er det bare å begynne å trimme delene så de passer din fasong og er korrekt i forhold til hvordan den gitte drakten så ut i filmen. Bruk bilder fra filmen og mål gjerne to ganger før man kutter.

2 34 56

Når alle delene er trimmet så skal de limes sammen. Til dette bruker vi noe som heter E-6000. Det bruker litt tid på å størkne så man har god tid til å få alt på riktig plass. Deretter setter man på neodym-magneter og sterke klemmer for å holde ting på plass. La dette størkne over natta og lim deretter andre siden.

789 (1)10

I bildene over kan du se en mange av de ulike delene som er ferdige. Når man bygger en Stormtrooper så er det også en del andre deler i tillegg til armor. Det trengs undersuit, hansker, belte, støvler, hylster, og mye elastikk for å holde deler sammen.

Når alt er ferdig så sender man en søknad via 501st-registereringen med ønsket ID-nummer. I denne registreringen får man videre info om hvor godkjenningsbilder skal sendes.
Da skal det sendes inn et bilde av front, bakside, høyre og venstre side, og et bilde med hjelmen av.
Etter det gjenstår det litt venting (5-20 dager)før man får tilbakemelding og forhåpentligvis medlemskapet bekreftet av de som godkjenner drakter.

Ønsker du å være med i Nordic Garrison så er første steg å ta turen til forumet som er linket til over.
Skriv et kort innlegg om hvem du er, hvor du kommer fra og hva du ønsker å bygge.

Det er utrolig mange flinke cosplayere i Norge og for hvert con jeg deltar på blir jeg bare mer og mer imponert over hva folk får til med kreativiteten sin! Håper å se enda flere fra cosplay-miljøet i Norge som også vil bruke den kreativiteten for å bli med i Imperiet!

Mvh Hans-Petter Larsen
TK-50157, Nordic Garrison
Squad Leader, Nidaros Imperial Squad FrontSide

 

Reklamer

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s