CosplayNorway

Cosplay til folket!

Luke 24: Årets cosplayer 2015

2 kommentarer

!alexstrasza

Foto: Danarki. Edit: Jellycide. Character: Alexstrasza Franchise: World of Warcraft

Årets cosplayer ble valgt fordi hun ikke bare har mange fantastiske cosplay, men også på grunn av den enorme jobben hun gjør, og har gjort, for cosplaymiljøet. Hun har et vinnende vesen og til tross for motgang og misunnelse, smiler hun, og gjør cosplay til noe spennende og lett å forstå for folk som ikke vet – og måten hun takler alt på, og oppfører seg på, gjør henne til et veldig godt forbilde for mange. Hun viser at den du er betyr noe, og at man skal oppføre seg bra mot andre, uansett hvem de er. Hun er full av stå-på-vilje og det at hun har klart å bli Norges første fulltidscosplayer, sier noe om hvor mye hun har jobbet for nettopp det. Vi håper hun fortsetter å imponere oss, både som cosplayer og medmenneske. Årets cosplayer er Tine Marie Riis. 

Foto: Danarki. Edit: Jellycide. Character: Nana Franchise: ME!ME!ME!

Navn/kallenavn: Tine Marie Riis

Alder: 25

Bosted/er fra: Skien

Evt hjemmeside/kanal:
Facebookside
Patreon

Foto:  Danarki, med edits av Jellycide, Katrix Media Site, Shila Forsman photographyRosalynn Mai Do,og Silas Staal Photography.

Hvordan ble du først interessert i cosplay?

 Jeg hadde lenge vært interessert i anime og gaming, og i 2009 ble jeg invitert av noen amerikanske venner til å bli med på Anime Expo – de mente jeg kom til å passe perfekt inn der.
Allerede før dette visste jeg hva cosplay var, og var veldig interessert i det, men det var først da jeg så den veldige mengden av fantastiske cosplay der, at jeg virkelig ble inspirert! Det var ikke bare kostymene, men hele community-følelsen; jeg ble tatt så godt imot av alle der, selv om jeg aldri hadde vært der før, og jeg bare hadde tatt på meg en lolitakjole og et par Chii-ører! Etter Anime Expo satte jeg fort i gang med å finne ut mer om cosplay, og å se etter om det fantes et community for det i Norge også – og det gjorde det jo virkelig! Jeg begynte å eksperimentere med å lage cosplay selv, og storkoste meg i et miljø av mennesker med like interesser som meg, som tok meg kjempegodt imot!

Hva var ditt første cosplay?

ChiiChobits

Fotograf: ukjent.

Chii fra Chobits! Satt sammen av en basic lolitakjole og et par Chii-ører. Jeg hadde hverken wig eller linser på – jeg bare dro på meg det jeg fant, for å vise min kjærlighet for serien, og se om det var andre der som hadde samme interesse – det viste seg å ikke være veldig vanskelig på et anime event med 40 000 besøkende 😀 jeg fikk til og med et Chii-klistremerke til badgen min!

Fluttershy

Foto: Silas Staal photography. Character: Fluttershy. Franchise: My little pony.

Hva er viktig for deg når du velger et cosplay?
-Jeg liker å cosplaye karakterer som jeg føler en form for connection til – ofte karakterer jeg selv har spilt i spill, eller som jeg liker fra spill eller serier. Det er en fantastisk følelse å kunne cosplaye en karakter som du føler noe for – det gir deg en boost av selvsikkerhet og glede, både når du har det på, og under crafting prosessen.
Jeg er også veldig glad i å cosplaye i grupper med andre, både på grunn av båndene man knytter, og fordi det er kjempegøy!

Hvilket cosplay er du mest fornøyd med selv?

ValkyrieLeona

Foto: Rosalyn Mai Do. Character: Valkyrie Leona. Franchise: League of Legends.

Det må jeg si er Leona, av flere grunner:
Først og fremst, så prøvde jeg veldig mye nytt med dette cosplayet, og fikk det til! Jeg hadde f.eks. aldri laget hverken hjelm, skjold eller sverd før dette, spesielt skjoldet var jeg veldig nervøs for – først måtte jeg planlegge hvordan jeg i det hele tatt skulle lage det, og så måtte jeg få det til å sprette ut på sidene, slik det gjør i spillet.
Jeg er også veldig fornøyd med malingen på rustningen – jeg prøvde meg med en ny pusseteknikk og ny maling, og fikk det glattere enn jeg noen gang har fått det før.
Leona er en karakter jeg hadde hatt lyst til å cosplaye lenge, men ikke hadde turt å begi meg ut på å lage. Alt i alt var det en veldig lærerik og gøy prosess for å lage dette cosplayet.

Har du noen råd til nye cosplayere, eller folk som ikke har turt ennå?

Man må ikke være redd for å kaste seg ut i det – cosplay communitiet er det beste som finnes!
Det stilles ingen krav til om man kjøper kostymene sine eller lager dem selv, eller om man ikke cosplayer i det hele tatt, men er interessert i det! Cosplay communitiet kjennetegnes av den felles kjærligheten til seriene og spillene vi elsker – det er ikke noe som heter «dårlig cosplay» eller noe i den dur.
For de som har lyst til å lage sine egne cosplays, er det ingenting å være redd for, det er bare å sette i gang å eksperimentere! Selv om du kanskje føler at du «ikke kan noe», så har vi alle begynt der – det finnes alle slags guides på nettet, det er bare å google, og sette i gang og prøve seg frem!

Derimot: noe jeg alltid er opptatt av å få frem for folk som har lyst til å begynne å lage cosplays: husk riktig verneutstyr! Det er viktig med støvmaske og vernebriller når man pusser, flere av materialene som vanligvis brukes i cosplay er ikke bra å få i seg!

Over til noe annet – Hvor mange dager reiser du i året,eller hvor mange con er du på? Hvordan føles det å reise så mye?

Det varierer veldig fra år til år – jeg er nok på over 10 cons i året – antall dager har jeg ikke helt kontroll på, men hvert con varer gjerne 2-3 dager, også pleier jeg ankomme en dag før det begynner, og reise en dag etter.
Det føles helt utrolig å få sjansen til å reise rundt i forskjellige land, møte så mange fantastiske mennesker og oppleve de forskjellige landenes cosplay communities. Det er godt å se at cosplay forener mennesker med samme interesser over alt, og jeg har møtt flere av mine beste venner på forskjellige cons rundt om i verden. 

Er det noe som er spesielt utfordrende med å være heltidscosplayer?

Det er fortsatt ganske uvirkelig for meg at jeg kan drive med det jeg elsker på heltid. Hovedproblemene da jeg var i jobb, var at jeg ikke fikk brukt like mye tid som jeg ville på cosplay, og jobben tok opp mye krefter.
Det er takket være talentbyrået M-Play at jeg kan drive med cosplay på heltid – de gjorde det mulig for meg å slutte i jobben jeg hadde, slik at jeg kunne leve ut lidenskapen min som fulltidscosplayer. 

Hovedutfordringen er at jeg møter så mange fantastiske folk og nye venner overalt, som jeg ikke får møtt i nærheten av så ofte som jeg skulle ønske, fordi de bor på helt forskjellige steder i verden! :’C

Men så langt har mitt første år som fulltidscosplayer gått veldig bra for seg!

Vi håper det blir mange fler, takk til fotografer, dere som sender inn forslag, vår sponsor Outland, og selvfølgelig Tine selv. God Jul, fra alle oss, til alle dere! ~Boss
PS; Følg med på nyttårsaften for årets cosplaynavn!

 

Reklamer

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

2 thoughts on “Luke 24: Årets cosplayer 2015

  1. Tilbaketråkk: Nyheter #41 | CosplayNorway

  2. Tilbaketråkk: mhghovudprosjekt2016

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s