CosplayNorway

Cosplay til folket!

Gjesteinlegg: Desucon Cosplay og Japan 2015

Legg igjen en kommentar

804479_10153611334010937_1628253700_nDesucon startet opp for første gang i 2006 og ble avholdt i lokalet til Sub.Scene i Oslo. Den gang hadde de kun fokus på japansk populærkultur, manga og anime. Nå avholdes Desucon tre ganger i året under tre forskjellige navn: Desucon Fantasy, Desucon Cosplay og Japan og det «store» Desucon som går over tre dager. Årets Desucon Cosplay og Japan ble avholdt 17. Oktober ved Oslo Kongressenter i Oslo Sentrum.

 
12179775_10153611334200937_1416799540_n

Jeg tok turen innom med to av mine kjære cosplayvenninner (Annabella og Enyassia Cosplay fra The CosCast) og sammen var vi fast bestemt på å nyte godt av det Desucon C&J hadde å by på. Hva som faktisk kunne oppleves på dagen visste vi egentlig lite om, da Desucon dessverre var litt sent ute med å annonsere det ferdige programmet. Det så lenge litt glissent ut, med unntak av gamle slagere som cosplay blind date, cosplay sjakk og den store cosplaykonkurransen. Derfor var det nok mange av de litt eldre og mer rutinerte i Oslos cosplaymiljø som ble hjemme den dagen. Desucon Cosplay og Japan ser også ut til å trekke til seg flest deltagere i de yngre aldersgrupene, noe som egentlig ikke er overraskende da det er hos de litt yngre at interessen for japan og manga er mest utbredt. Det vi selv merket at vi savnet mens vi besøkte arrangementet var paneler eller workshops om cosplay, en skit eller åpen scene konkurranse, samt litt mer show på åpnings- og avslutningsshowet. Kanskje i form av skits eller dansenumre.

12177724_10153611334040937_555047982_n

Det vi derimot var meget fornøyde med var at Desucon introduserte sikkerhetsvaktene på hovedscenen slik at alle fikk vite hvem de var og hvordan de kunne kontaktes. De hadde også printet ut programmer som ble delt ut til alle besøkende i døra. Dette er noe jeg selv har etterlyst ved tidligere besøk og satte stor pris på. Denne gangen hadde de også åpnet en av spiseriene på huset slik at det var mulig å sette seg ned for å spise i ro og mak. Dette har ikke vært mulig før og gav oss alle en godt tiltrengt pust i bakken.. I spiseriet kunne man også finne gratis vann for å unngå dehydrering. Under den store cosplaykonkurransen virket det som om alt av teknikk var på stell og showet gikk ufortrødent sin gang. Teknikerne virket generelt oppvakte og spilte ofte musikk som passet situasjonsmessig godt, eller skrudde opp lyden da det plutselig dannet seg en spontan dansegruppe i butikkområdet. Vinneren av den store cosplaykonkurransen ble som seg hør og bør annonsert ved avslutningsshowet og der var det Cecilie R. Hilsens Albus Dumbledore cosplay som gikk av med den velfortjente seieren. Vi fikk til og med muligheten til å knipse et lite bilde sammen med henne i løpet av dagen.

12177847_10153611334185937_1538792601_n

Noe som virkelig slo an blant de besøkende var den nye programposten Versus. Både vi og alle andre vi snakket med var ganske enige i at dette var det morsomste de hadde vært med på ved årets  Desucon C&J. Versus hadde et enkelt konsept. To karakterer duellerer mot hverandre og publikummet fikk stemme fram sin favoritt som gikk videre til neste rund helt til en enkelt vinner sto igjen. Flere programposter som var nye i år var en konsert som ble holdt av bandet Kyoshu Orchestra. De underholdt publikum før avslutningsshowet, og den ledige gulvplassen foran scenen ble raskt fylt opp av dansglade tilskuere. Det var et origami brettekurs, EF hadde et seminar med historier fra Japan og Elffi Cosplay snakket om det å være mannlig cosplayer. Selv vil jeg si meg meget fornøyd med årets Desucon Cosplay og Japan og kommer nok sikkert til å gjeste det til neste år også.

 

Skrevet av Anita K. Olsen Støbakk/Pixiedust Cosplay

Foto: Pixiedust, Annabella og Enyassia Cosplay.

 

 

 

 

Reklamer

Forfatter: xkake

Photographer, cosplayer and student. Lover of dark chocolate, coffe, books, movies and music. Passion for sweet, cute and shiny objects.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s