CosplayNorway

Cosplay til folket!

Raptus 2015

1 kommentar

I år ble den 20. Raptusfestivalen arrangert i Bergen. Raptus Internasjonale Tegneseriefestival, forkortet til Raptus, starter i 1996 og startet som en mindre festival. De siste årene har Raptusfestivalen blitt holdt på Litteraturhuset i bergen. Festivalen er nå gratis for de som ønsker å komme for å se på paneler tegneserieskapere og de siste årene cosplay panel. Selv om Raptus hovedsaklig er en tegneseriefestival, har den åpnet opp for at cosplay skal bli en del av festivalen.

Tab Kimpton lager både tegneserier og kostymer.

Tab Kimpton lager både tegneserier og kostymer.

Blant årets gjester var blant annet Yoann som tegner Sprint, Mark Crilley fra USA som tegner manga, Olaf Moriarty Solstrand som har skrevet for Donald, Peter Madsen som de fleste kjenner for Valhall, Tab Kimpton lager webserier og kostymer, William Simpson som lager storyboards for Game of Thrones og cosplayeren Mia Maki.

Utenom paneler med tegneserieskapere og tegnere, ble det også arrangert en cosplaykonkurranse og en outfitkonkurranse. Konkurransene er populære programposter og har ofte full sal av både cosplayere og andre festivalgåere. Vinnerene av konkurransene ble Sunniva M. som Harley Quinn fra Injustice (cosplay) og Karsten N. / Towermans cosplay med sin steampunkkledning (outfit).

Raptus2015_166

Sunniva som Harley Quinn // Karsten i steampunk outfit

Jeg syns alltid at det skjer mye spennende på Raptus, både fordi jeg er interessert i tegneserier og liker cosplay. Mange som driver med cosplay liker også tegneserier og dette er en kjempefin mulighet til å få med seg begge deler på en gang. Gjestene er tilstede store deler av festivalen, mange av dem har egne stands hvor de selger prints og lignende. Det blir også satt av tid til signeringer om man har kjøpt noe av tegneren.

Raptus2015_037_LITEN

Tegneloftet er alltid på plass på Raptus

Raptus2015_094_LITEN

Full sal under cosplaykonkurransen.

Raptus2015_029_LITEN

Outland var selvsagt til stede på festivalen.

Det er alltid god stemning på Raotus og fine folk å møte, så festivalen anbefales på det sterkeste.

Reklamer

Forfatter: xkake

Photographer, cosplayer and student. Lover of dark chocolate, coffe, books, movies and music. Passion for sweet, cute and shiny objects.

One thought on “Raptus 2015

  1. Kjempemessig! Hadde dessverre ingen anledning til å være på raptus i år. Sikkert vanskelig, men kan noen hjelpe til å lage en liste over hvilke cosplayere som deltok og hvem de var i konkurransen?

    Liker

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s