CosplayNorway

Cosplay til folket!

KawaiiCon 2015: Det lille con’et med det store hjertet

Legg igjen en kommentar


I 2013 ble Kawaiicon arrangert på Herøyahuset, et lite og noe slitt lokale som til tross for et shabby utssende hadde nok av sjarm. Det var første gang jeg deltok på Kawaii, og jeg likte ideen på at det var et lite og fritt kose-con. Det var nesten så man fikk lyst til å døpe det «det lille con’et med det store hjertet». Og i tanke på at det var stinn brakke hele dagen, kan man vel videre si at der det er hjerterom, er det husrom. Året etter gikk Kawaiicon over til større lokaler på Kulturhuset Ælvespeilet. Jeg deltok ikke, men jeg husker at jeg var både glad og bekymret da jeg hørte om plassendringen. Jeg var glad for at Kawaiicon hadde kommet seg ut at Herøyhuset, men bekymret da jeg var sikker på at dette var en typisk «vinn eller forsvinn» avgjørelse for crewet. Større lokaler betyr alltid større utgifter tross alt. Men da de annonserte videre suksess til året etter på samme sted, og utvidet til to dager, var det helt tydelig at ikke bare har evnen til å overleve; det vokser. 

Det ligger mye respekt i små-cons som tross faren av å bli druknet eller skviset ut av større cons fortsetter sitt virke, men det vil alltid komme et tidspunkt da ekspansjon eller «merging» blir nødvendig. Kawaiicon motbeviste dette ved å heller alliere seg med andre små-cons og medium store cons som Banzaiicon, Torucon og Metrocon. Kawaiicon 4 på Ælvespeilet i år var over all forventning. Det viste seg å kunne bære sin egen tyngde og forventningspress med den enkleste letthet og presenterte poster og aktiviteter som fanget de deltagendes interesser. Stort marked, et åpningsshow som ikke bare inkluderte skits men et fullverdig teaterstykke (hvorpå undertegnede må si seg skikkelig misunnelig da han ønsker å engang delta i noe lignende), paneler av kjente, dyktige cosplayere/coscraftere/fotografer, gjesteopptreden fra opptil flere kjente cosplayere fra utlandet, og flere opptredener av Tine Marie Riis, Norges første professjonelle fulltidscosplayer, på både scenen og på paneler.
Og til tross for alt dette, har Kawaiicon greid å beholde det uformelle og joviale kose-con image’t. Det er muligens enklere å holde en koselig og intim tone når de som er på scenen og i panelene er de samme som du har tilbragt tid på forrige con eller dagen før sammen med som vanlig con-deltakere.

Så fra å gjemme seg bort på et gammelt forsamlingslokale på Herøya, har Kawaii løpt inn til sentrum og blandet seg med Porsgrunns bybilde. Det er ikke lenger det lille, vennegjengs-con’et som avholdes helt på tampen av sommeren.

Men det er fremdeles con’et med det store hjertet.

~Skoveng77: Cosplay and fandoms
Alle foto; Kai Hansen Foto

Forfatter: xkake

Photographer, cosplayer and student. Lover of dark chocolate, coffe, books, movies and music. Passion for sweet, cute and shiny objects.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s