CosplayNorway

Cosplay til folket!

Cosplay against bullying

Legg igjen en kommentar

CAB

Lørdag 13.juni ble det arrangert et Cosplay Against Bullying meet-up i Oslo sentrum. Målet? Å vise støtte til de som har opplevd å bli mobbet, og samtidig vise at vi avstår fra mobbing. Da paraden begynte var vi rundt hundre personer, både med og uten kostymer. Det er omtrent fire ganger så mye som i fjor, og tatt i betraktning at dette var vårt andre år med en slik event, er vi i ekstase. Dette viser bare samholdet cosplaymiljøet har.

Ookami (Hanne Nordskag) og Suchi Cosplay (Silje Vedå) startet, det som nå forhåpentligvis blir tradisjon, i Oslo i fjor. Ideen har sin opprinnelse i USA, der Princess Luna oppfordret folk i hele verden til å arrangere egne events, for å støtte saken. Forrige år var oppmøte greit, men i år tok det hele virkelig av, og man ble stolt av å være en del av paraden.

CAB3

Med plakater og rop gjorde vi oss synlige i folkemengden. Vi begynte nede ved Oslo S og marsjerte opp Karl Johan, med Frognerparken som endelig mål.

I cosplaymiljøet er det ikke uvanlig at man har opplevd det å være utenfor, eller det å ikke føle seg godtatt for den en er. Mange har hatt det tøft, og man finner ofte personer de kan snakke med, som har liknende opplevelser, og som forstår hva de har vært igjennom. Man føler seg trygg og godt mottatt. På denne måten har cosplaymiljøet blitt som en stor familie. Vi tar vare på hverandre, og ønsker alle velkommen, uansett hvem du måtte være.

Folkemengdene i Oslos gater fulgte nysgjerrig med, og vi fikk flere smil og flere heiarop etter oss. Noen applauderte til og med paraden, og slikt kan man leve lenge på. Dette viser bare at fokuset på mobbing alltid bør være der for å gjøre allmennheten oppmerksom på at mobbing ikke er godtatt oppførsel. Og etter responsen å dømme, er nok flesteparten av Oslos innbyggere enige i det.

CAB4

NRK og =OSLO fulgte oss gjennom dagen, med intervjuer og filming.

CAB2

Vel fremme i Frognerparken avsluttet vi paraden med sosialisering og lek.

Årets parade ble meget vellykket, og det gikk bedre enn vi noen gang kunne drømt om! Neste parade er allerede under planlegging, og vi gleder oss! Kanskje blir vi enda flere?


Fotografer: Liana Aas og Hanne Nordskag

Reklamer

Forfatter: xkake

Photographer, cosplayer and student. Lover of dark chocolate, coffe, books, movies and music. Passion for sweet, cute and shiny objects.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s