CosplayNorway

Cosplay til folket!

SM i Cosplay fra NärCon vinter – minirapport rett fra sofaen

1 kommentar

Link til SVTplay (Her kan du se hele showet)

Liten minirapport fra å se SM i cosplay via en relativt dårlig internettlinje. Beklager, ingen screenshots – de ble for dårlige rett og slett. Jeg skriver litt om hva de gjorde i hele programmet, min oppfattelse av kostymer og sceneshow i den grad jeg kan kommentere på sånt over en,som sagt, dårlig nettlinje.

Først hadde de førsnakk. De starter med å forklare hva cosplay er, hvor stor utbredelse det har i verden og i Sverige, og den ene programlederen ble forvandlet i Thranduil for å se mer og lære mer. Synes de var veldig flinke til å forklare.

Linja jeg så på er veldig hakkete, så litt vanskelig å få med seg alt. Skulle egentlig ønske de hadde tatt sin kommentarbooth fra et annet sted så man slapp dobbelaudio, da det var underholdning og ting i bakgrunnen. (Men jeg er kjempeglad i å se pre-show også,da.)

Gikk glipp av en lang bit pga nettet, men de har gått ganske inngående inn på hva cosplay er fra en utenforståendes perspektiv – men dog med åpent sinn, blant annet var det et segment med voice actors. Programlederne besto av en selvbeskrevet nerd, en ikke-nerd, og Linnea Karlsson som var cosplayeksperten.

AKBABES var forrykende. Kim og Sofia er verter og det er altså første gang i verden  et cosplaymesterskap har blitt sendt i sin helhet på tv. De dømmes på craftmanship, materialvalg, showmanship, publikumstekke.

Dommerne var; Miranda Fondin, Hanna Malmkrona , Linnea Hansson, Elffi Cosplay fra Finland, og Kairi Cosplay fra Polen.

Når førsnakket var ferdig, ble det en liten recap for de som ikke har sett førsnakket, for å få folk med. Liten introvideo med kjente cosplayere (mener jeg så noen kjente norske fjes der), før deltakerne begynte. (Påminnelse om å ta kommentarene med en klype dårlig internettlinjesalt)

1 – Martina Edsman, Queen of Hearts, Alice – Madness returns.

Kostymet er fantastisk laget utifra det jeg kan se, og hun er virkelig veldig flink. Skuespillet er utrolig bra synca,hun fins ikke usikker i opptredenen syns jeg.

2 – Lotta Lundin, Bofur, The hobbit.

Den første figuren jeg kjenner til. Igjen, kostymet er ypperste klasse. Ikke en detalj er uteblitt. Samme lune humor som figuren selv og veldig overbevisende.

3 – Andrew Modig, Fulgrim, Warhammer 40K.

Her ble linja mi så dårlig at alt ble ekstremt pikselert. Når linja ble ok igjen,så syncinga veldig bra ut. Første som aktivt kommer i nærbilde med kamera, det var litt gøy.

4 – Elin Jacobsson. Ichihara Yuuko, xxxHolic.

En vakker opptreden som jeg faktisk ble litt rørt av.

5 – Rebecca Hammare Thalin, Charr, Guild Wars 2.

Et imponerende oppbygd kostyme, men en trøblete start med styltene gjorde nok at en evt pallplassering gikk fløyten. Utrolig synd, for figuren så så bra ut. Fikk skikkelig vondt av henne.

6 – Sabina Mårdenkrans, Quina Quen, Final Fantasy IX.

En gøyal figur og søt opptreden. Virkelig artig å se mangfoldet i kostymer og opptredener.

7 – Linn Erikson, Emperor Mateus (litt usikker her, da nettet krangla litt) , Final Fantasy II.

Kostymet er bra,sminken også. Dansen var fabolous. Sjarmerende som bare det.

8 – Märta Dahlberg, Hiccup, How to train your dragon.

Søt opptreden, og den andre figuren jeg kjenner til. Vil si at kroppsmimikken var utrolig lik. En liten publikumsfavoritt, hørtes det ut som.

9 – Henrik Pilerud, SpaceMarine, WarHammer 40K

SpaceMarinearmours er jo formidable. Denne hadde i tillegg lys, som jo jeg personlig blir veldig imponert av. Bra skuespill til en begrenset type scene. Litt vanskelig å høre audioen, men det kan være pga den nå berømte nettlinja mi.

10 – Sofie Jörgensen, Demon Hunter, Diablo 3.

Armouren hennes ser kjempebra ut. Digga at hun tok med at hun heala seg med potions i sin opptreden, det var kult.

Alt i alt – utrolig gøy å se på – spesielt for en sånn som meg, som bor midt i ingensteds uten førerkort og spesielt mye tilgang på kollektiv trafikk, og enda ikke har fått somla seg på noe con eller konkurranse.

Pauseshow; Konferansierdamen sang en nydelig versjon av den lille havfruen A part of that world, og poff, så ble han  til Genie fra Aladdin, med Friend like me. Så kom Pocahontas, og da smelta jeg. Colours of the wind er en autosnarvei til vannverket her i huset, så full marks til NärCon. Imponert!

Men det var ikke slutt, for så kom – selvfølgelig, Gaston og Belle! Disneymedley ftw! Men det blir ikke Disneymedley uten Løvenes konge. Dessverre uten løver, men dyktige dansere og sanger funker. Så ble det bråstopp –  han ville også være Disneyprinsesse, så ..let it go! Salen sang med, fikk gåsehud her jeg satt.

Så kom pallplasseringene.

  1. Elin Jacobson!
  1. Lotta Lundin!

Og 1.prisen gikk til Linn Erikson! Vinneren anslår selv at hun brukt 3,5 mnd på kostymet, da hun kvalifiserte seg til SM sist.

Kjære NRK, tv2, tv3, viasat….. you know what to do.

Fortsatt god helg, og hatten av til NärCon, SvT som generøst nok lar hele verden få tilgang til cosplaySM på nett – så det kan nok sees igjen side, og selvsagt cosplayerne. Imponert!

Om jeg har stavet noen navn feil, eller har fått med meg feil navn på figurer eller spill, si gjerne i fra så retter vi det med en gang.

Reklamer

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

One thought on “SM i Cosplay fra NärCon vinter – minirapport rett fra sofaen

  1. Tilbaketråkk: Nyheter #23 | CosplayNorway

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s