CosplayNorway

Cosplay til folket!

Gjesteinnlegg: Pokémon Omega Ruby og Alpha Sapphire

Legg igjen en kommentar

pok1
Omega Ruby og Alpha Sapphire – Hemmelige baser og Team Magma/Aqua!

Av ‘Sarah Cliff’

Som en av dem som har spilt minst en av versjonene fra hver generasjon (hvorav Gull og Emerald er mine favoritter), var det en selvfølge å håpe på remakes nå som det er 3D-ens tiår. Etter vi fikk Heartgold/Soulsilver gikk det ikke lenge før folk spekulerte på de kommende spillene ut ifra fragmenter av informasjon. Omega Ruby og Alpha Sapphire er to måneder unna og jeg vil diskutere forventninger til de nye spillene samt. Diskutere allerede eksisterende informasjon. NB! Denne artikkelen inneholder SPOILERS for de kommende spillene, derav bla. Screenshots og annen informasjon sluppet av Pokèmon Co. Dersom du ikke ønsker å bli spoilet anbefales ikke denne artikkelen.

Slik som det virker ut ifra bilder har de beholdt mye av det originale i de nye spillene som gjør dem til bokstavelig remakes. Jeg har lusket litt rundt på internettet og lett etter informasjon hver gang CoroCoro (Japansk magasin som er det første til å gi ut ny informasjon) lekker nye bilder, nye Mega-Utviklinger og annet som ikke senere enn en dag etter blir utgitt av Pokèmon Co gjennom video.

Hemmelige baser

Det har allerede blitt bekreftet at hemmelige baser kommer tilbake i en utvidet utgave hvor man kan innrede basen med ikke bare møbler og dukker, men også NPCs som kan opptre som Gymtrenere i din egen Pokèmon Gym! Fra det jeg har sett vil man kunne finne forskjellige romkonstruksjoner i de forskjellige plasseringene i Hoenn og ut ifra hvilken man velger vil størrelsen på basen variere. Innredningen har fått en liten oppussing og man kan nå også sette opp forskjellige porter, trapper og andre hindringer for å gi inntrykket av at basen din faktisk er en Gym. Dukker kommer i nye størrelser og fasonger som gir et helhetlig 3D bilde av basene som i lang tid var populære på det tidlige 2000-tall.pok2
pok3

(Bilder hentet fra Serebii.net)

Det er ikke mye mer fra min side jeg kan forvente fra de hemmelige basene etter at GameFreak har lagt til såpass store mengder nye ting, og det er derfor ikke mye mer å si om disse i denne omgang. Videoen under kom ut tidligere i sommer og viser en grundigere oversikt over hemmelige baser: https://www.youtube.com/watch?v=ijJqSm9zMPo

Team Aqua/Team Magma og Trainer Customization

Med hvert nye spill kommer en ny kriminell organisasjon som skaper kaos i en eller annen form. Den eneste forskjellen denne gang er at disse gruppene er kjent fra før og har dermed gjennomgått en overhaling. Både Archie og Maxie har fått nye trekk som drar linjer til de originale designene. Maxie har i motsetning til det originale nå fått briller med en Mega-sten ved høyre glass. Archie har fått et mye bedre antrekk tilpasset tiden til sjøs, med et anker rundt halsen med sin Mega-sten. Det ble lenge spekulert at de ville ha Mega Camerupt og Mega Sharpedo basert på Ruby/Sapphire, og ikke lengre enn ett par uker tilbake ble disse bekreftet.
pok4 pok5

pok6 pok7

Personlig er disse antrekkene en positiv forandring for begge parter ettersom de er bedre tilpasset det miljøet de befinner seg i. Team Aqua tilbringer mye tid til sjøs (spørs om de i det hele tatt setter beina på land..) og de har tilsvarende antrekk som gjør det enkelt for dem å ferdes til sjøs. Team Magma har i motsetning mye tykkere klær som gir mening ettersom de tilbringer mye tid i huler (Meteor Falls bla.) hvor det er mye kjøligere enn ute i solen. Selv håper jeg at Trainer Customization vil gjøre et comeback i disse spillene slik at man kan kle seg om til Team Aqua eller Team Magma Grunts for en større og mer spennende spilleopplevelse. X og Y var det første av dette slaget dersom man ser bort ifra at man kler seg ut som en Team Rocket Grunt i Hertgold/Soulsilver for å infiltrere radiotårnet, men disse tar man av igjen etter et minutt eller to. Hva synes du?

Fra de bildene som så langt har blitt sluppet går mye etter de linjene som i Ruby/Sapphire med disse to organisasjonene. På Mt. Chimney vil du møte på en av de to avhengig av versjonen du spiller og kampen om den røde/blå sfæren begynner!

Primal Groudon / Kyogre

Et siste punkt jeg vil dekke for denne gang før jeg avslutter for denne gang, er en ny mekanisme som har kommet inn i spillene sammen med den eksklusive Primal De-Evolution, eller Primære former, som vi ville kalt det på norsk. Dette er så langt eksklusivt til Kyogre og Groudon som begge har sin primære form som stammer fra Hoenns oppstandelsestid. Disse primære formene er mye større enn deres former i nåtid, og med seg får de en ny egenskap som gjør kamper til noe helt nytt. Groudon får egenskapen «Desolate Land» som er nesten den samme som Drought og Sunny Day, men nå blir solskinnet ekstra sterkt! På grunn av dette har værforandrende angrep/egenskaper fra en motstander ingen effekt og det samme gjelder vannangrep i det hele tatt. Groudon er Ground/Fire type så dette er den ultimate egenskapen som Groudon virkelig har skreket etter! Er det mulig at flammeangrep får en 4x boost i Compedative Battling?

Primal Kyogre får også en væregenskap som i prinsippet gjør det samme som Desolate Land, bare i vannversjon. Primal Kyogre får egenskapen «Primordial Sea» som gjør at regnet blir ekstra sterkt og gjør alle flammeangrep ubrukelige. Forsøk på Sunny day eller andre værangrep har heller ingen nytte mot Primordial Sea. Det er usikkert om disse to væregenskapene vil vare i 5 turer når de brukes i kamp eller om de varer lengre. Hvis dette er tilfellet ser vi på en helt ny mekanisme i online kamper og jeg kan nesten ikke vente med å se dem i bruk i US Regionals og verdensmesterskapet som blir streamet hos Twitch.tv/Pokemon ! pok8

Neste gang vil jeg kommentere på de nye Mega Utviklingene som har kommet i løpet av høsten, og evt. Andre nyheter som er ferske ut av ovnen når den tid kommer!

Alice

Lenker:

http://serebii.net/

https://www.youtube.com/user/pokemon

Takk til Alice for gjesteinnlegget. Vi sier takk til nerdeskriverier, gjesteinnlegg er alltid velkomment – spesielt siden vi er få som driver CosNor.

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s