CosplayNorway

Cosplay til folket!

Månedens cosplayer juli – Elise Bjerknes

4 kommentarer

desucon9_29juni2014_0276 copy copy
Fotograf: Jørgen Menelai

Navn/kallenavn: Elise Bjerknes
Alder: 20
Bosted/er fra: Studerer i Drammen, men er fra Fetsund (uttafor Lillestrøm).
Evt hjemmeside/kanal:
Hvordan ble du først interessert i cosplay? 
I 2009 ble jeg kjent med noen herlige mennesker på internett som fortalte meg om et con i Oslo, som vi også da dro på. Jeg ble da med i en liten cosplaygruppe, og det falt i smak, så har holdt på med cosplay siden det.
Hva var ditt første cosplay?
Første kostyme jeg satte sammen var vel i 2008/2009 da jeg lagde et Joker kostyme til en herlig og klein musikkvideo i 10-klasse. Men mitt første ordentlige cosplay der jeg faktisk sydde sammen ting (uten symaskin) var Rin Kagamine som jeg brukte på coscon i 2010. Har heldigvis ikke et brukbart bilde av dette kostyme siden det er helt elendig, men man må vel starte et sted.
Hva er viktig for deg når du velger et cosplay?
Jeg velger alltid karakterer som jeg liker kjempe godt. Jeg lager ganske få kostymer på grunn av studier som tar mesteparten av tiden min. Når jeg da først lager et kostyme så velger jeg ut karakterer som jeg har gått rundt og tenkt på lenge. Jeg liker å cosplaye karakterer som er selvstendige,og morsomme karakterer.
Slik som at jeg liker karakteren Amy Pond fra Doctor Who, så valgte jeg da henne fra den episoden hun er kulest i.. Og da ble det jo Amy Pond i armour. (The girl who waited, sesong 6, episode 10.)
1047993_10151469278040069_281271217_o
Fotograf: Vince Cress
Hvilket cosplay er du mest fornøyd med selv?
Jeg har akkurat brukt mitt nyeste cosplay for første gang, som jeg er ganske fornøyd med. 
Jeg cosplayet karakteren Red fra spillet Transistor, som er et spill som kom ut i Mai i år. Jeg har nok brukt litt under et år på å planlegge og samle inn alt jeg trengte til å lage kostyme. Det var ganske utrolig å endelig være ferdig(ish) og bruke det nå. Masse tid gikk inn i å lage kostyme og sverdet. 
Jeg er kjempe fornøyd med dette kostyme selv om det har litt plagsomt å lage på grunn av at alle detaljene er forskjellige på alt av consept-art til spillet. Jeg kom ikke helt i mål med noen detaljer på kostyme til desucon nå, men kommer til å ha kostymer helt ferdig til Torucon!
desucon9_29juni2014_0057 copy copy
Fotograf: Jørgen Menelai
Jeg er også ganske fornøyd med Kaylee (fra Firefly) cosplayet mitt, selv om det er et ganske enkelt kostyme.. Hun er en herlig karakter som er kjempe gøy å cosplaye.
Med Kaylee så fikk jeg den beste reaksjonen jeg noen gang har fått til et kostyme. Det var en mann på Närcon (2013) som kom med kommentaren: «Jeg hadde et mål med dette conet, og det var å se en Kaylee cosplayer! Og her er du jo!» Slikt er alltid gøy!serenity_by_theriza-d6ujq6v
Fotograf: Håvard Staub Nyhus. Elise Bjerknes – Kaylee,Truls «Teddy» Finborud – Simon,
Martine Tufte – Inara,Vegard Holter -Mal, Kristoffer Bech Ottem – Jayne, Jørgen Menelai – Wash,
Camilla Dahlstrøm – River.
Har du noen råd til nye cosplayere, eller folk som ikke har turt ennå?
Cosplay er kjempegøy, og det skader ikke å prøve hvis du er litt interessert. Man lærer ganske mye rart av å være cosplayer, slik som at treningsmatter kan bli et sverd. Symaskiner er ikke like skumle som det de ser ut som.
Man kan finne tutorials for alt mulig via google ganske enkelt hvis man bruker de riktige ordene (å legge til «cosplay» kan hjelpe).
Jeg startet å cosplaye egentlig fordi det er så utrolig sosialt, og man finner enkelt folk som har like interesser som deg selv. Kjempelurt å cosplaye fra en serie man liker, fordi da kommer det som oftest folk opp til deg som også liker den serien.
faun
Fotograf: Mia Thoresen
Som alltid, takk til Outland for at de sponser månedens cosplayer med en liten oppmerksomhet, takk til alle fotografene, og til cosplayeren selv for tid og generell awesomehet!
Husk at dere kan foreslå cosplayere (og ikke-cosplayere) til oss som fortjener skryt.

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

4 thoughts on “Månedens cosplayer juli – Elise Bjerknes

 1. Ta Cosplayer – Mathilde Bakken Thoresen! Hun er veldig ny, men har allerede kvalifisert til andre runde av cosplaykonkurransen på Desucon 9, vært på VGTV og alt mulig! 😀

  Liker

 2. håper at Naruoaru blir en gang månedens cosplayer eller noe *o* elsker cosplayene og alle bildene av cosplayene *o*

  Eller Ookami *o* skikkelig bra fotograf og cosplayer *o*

  Gleder meg til å se om de blir månedens cosplayer en gang *^*

  Liker

 3. Naruparu*

  Liker

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s