CosplayNorway

Cosplay til folket!

Månedens cosplayer Februar – Ida/Starbit

1 kommentar

6sDDgrj - Imgur

Navn/Kallenavn: Ida/Starbit
Alder: 21
Bosted/Er fra: Nord-Trøndelag/Østfold
Side: http://www.facebook.com/StarbitCosplay

-Når og hvordan ble du interessert i cosplay?
Interessen min for cosplay startet ca i 2008, da jeg var på mitt første con noensinne, Desucon 3. Jeg dro ikke i kostyme selv, men etter å ha sett alle de andre og deres fine cosplay, pluss etter å ha sett på masse fine bilder på nett, så ble jeg inspirert til å starte selv.

-Hva var ditt første cosplay?
Mitt første litt mer seriøse cosplay er vel Ariel fra The Little Mermaid, mens før det hadde jeg bare satt sammen noen egne versjoner av karakterer som Alice fra Alice in Wonderland, og Harley Quinn fra Batman. Så ja, ser fremdeles på Ariel som «mitt første».
 euueU5F - Imgur
-Har du laget mange cosplays etter Ariel?
Å ja, det begynner å bli såpass nå at jeg har mistet tellingen, ha ha. I fjor for eksempel tror jeg jeg lagde/satte sammen litt over 15 kostymer…
-Det er virkelig imponerende, lager du alt selv eller får du hjelp?
Alt selv! Mens noen av kostymene, som Doctor Who antrekkene mine, har jeg som oftest bare kjøpt ting på nett, og modifisert noe av det. Som det siste Clara Oswald antrekket, der cardiganen er den samme som hun har i episoden, mens skjørtet, blusen, og smykket har jeg bare modifisert, altså klippet og lagt til ekstra greier for å få det så likt som mulig. Men ja, mesteparten av kostymene mine lager jeg selv.
beue8xf - ImgurFt4OeDO - Imgur
-Da er det jo ekstra imponerende at du får tid til så mange. Har du noen favoritter blant egne cosplay?
Jeg er veldig glad i å cosplaye Katniss Everdeen fra the Hunger Games, så de cosplayene jeg har av henne så langt er nok noen av mine favoritter. Pluss kanskje Daenerys Targaryen fra Game of Thrones.
mIl7mXY - Imgur29RQqdr - Imgur
-Jeg er fan av Hunger Games cosplayet ditt, det er så innmari likt originalen så er helt enig der. Har du noen nye cosplay du holder på med nå?
Tusen takk! Akkurat nå jobber jeg på «jakt antrekket» til Katniss fra starten av Catching Fire, Tauriel fra the Hobbit, og Elsa fra Frozen. Pluss at jeg mange flere planer til våren/sommeren!
-Hva er viktigst for deg når du velger en figur å lage cosplay av?
I tillegg til å like karakterdesignet, så må jeg på en måte ha et «forhold» til karakteren. Ikke at jeg elsker den akkurat, men bare at jeg kan knytte et bånd til den, på godt eller vondt. Høres kanskje litt sært ut men det ga mening i hodet mitt, haha.
-De fleste sier det samme. Har du noen drømmecosplay som kanskje er for stort eller dyrt/vanskelig akkurat nå?
Jeg har alltid hatt VELDIG lyst til å lage den gule ballkjolen til Belle i Beauty & the Beast, og jeg prøvde meg på den i fjor høst, men det gikk ikke så særlig bra. Har fremdeles veldig lyst til å gjøre den ferdig en dag, forhåpentligvis i år en gang. Hadde også vært utrolig gøy å lage noen av kjolene til Padmé Amidala fra Star Wars, men det blir nok litt over mitt evnenivå akkurat nå.
-Alltid bra å strekke seg etter noe! Har du noen råd til nybegynnerne innenfor cosplay, sånn til slutt?
Først og fremst, prøv å alltid ha det gøy når du driver med cosplay! Det er lett å glemme at det faktisk skal være gøy når du sitter oppe natta før et con for å gjøre ferdig kostymet ditt. Alltid strekk deg selv lenger, og ikke bruk unnskyldninger som: «jeg kan ikke sy», «jeg er ikke flink nok», osv, for jeg tror ingen av oss egentlig vet hva vi gjør. Jeg lærte jo meg ikke å «sy» før i 2012, og enda har jeg ikke peiling på hva jeg gjør! Prøv ut nye teknikker, søk etter tutorials på youtube, og se på masse andre flinke cosplayere for inspirasjon. Lykke til!
qDS18NY - Imgur
Som alltid – takk til Outland for sponsing av en oppmerksomhet til Månedens cosplayer, og takk til fotografer og cosplayeren selv – og dere som foreslo henne.
Reklamer

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

One thought on “Månedens cosplayer Februar – Ida/Starbit

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s