CosplayNorway

Cosplay til folket!

Månedens cosplayer november «Teddy» Finborud

3 kommentarer

1003093_192076564289817_689343841_n

Fotografene vi kan takke i denne omgang:

1: Alkymist Faun, egen karakter. fra Desucon 8 (foto: Danarki )
2: Dean Winchester, Supernatural. skit-konkuranse Banzaicon 4 (foto: Gina Harrington)
3: Malfatto på forelesning. (eget kamera)
4: Malfatto, Assassins Creed: Brotherhood. fra Desucon 8 (foto: Savage Studios )
5-7 : Oogie Boogie. Nightmare before Christmas. Banzaicon 4. (foto: Herman Koch  )
8: meg selv og mitt lille anti-zombie-tyveri-krig-skadedyr-arsenal.

Navn / evt kallenavn: Truls Finborud aka: Teddy

Alder : 22

Bosted : Hønefoss

Hjemmeside: https://www.facebook.com/pages/The-Fuzzy-Teddy-Inn/573962849282178
http://mickygreeneyes.deviantart.com/

Når og hvordan ble du en del av cosplaymiljøet i Norge? Det var da et par av mine beste venner dro meg på det denne greia de kalte Desucon (2 eller 3, husker ikke XD) Ble fortalt at dette var et form for «seriøst» kostymetreff, og jeg ble solgt med én gang. Da gikk jeg som Inuyasha i menneskeform, også har interessen bare vokst siden da.

Hva er viktig for deg når du velger cosplay? I starten gikk det på hårlengde og farge, men når ting begynte å bli mer seriøst så har det gått veldig på personlighet. Jeg må KJENNE karakteren, vite hva han gjør, hvordan han er, beveger seg, snakker og reagerer, slik at jeg også kan oppføre meg slik når jeg er i kostymet. Jeg tror ikke jeg kunne ha kledd meg ut som en karakter som ikke er offisiell enda, tror det ville blitt litt pinlig for meg selv.

BanzaiCon-87 splitt

Hvilket cosplay liker du best, og fortell litt om dette kostymet? Oi… den er ikke lett, du. Jeg har 3 favoritter, de er alle awesome på sin måte, men de har også sine store feil. Det er Dothraki kostymet, som er kjempekult fordi jeg kan gå rundt å prate Dothraki, og det er ikke så altfor varmt, men jeg må bruke selvbruningskrem for å ha det på… do not like… Det er andre er jo Oogie Boogie, som er kjempekult, det er utrolig morsomt å være ham og se hvordan folk reagerer, men varmen inni der er drepen. Så da gjenstår Malfatto, kanskje mitt mest brukte cosplay. Han er awesome, kostymet ser perfekt ut, morsom å spille på, ikke altfor upraktisk, ja, masse gode ting med ham. Men så klart, planen er jo at de neste kostymene skal bare bli bedre og bedre, hehe.

397962_10151579655521208_1643064044_n

BanzaiCon-87

Fortell litt om de andre hobbyene dine, og kan du bruke dem til cosplay? Det kan jeg sikkert! Jeg driver med både litt av hvert, pistolskyting, spiller bassgitar, driver med pyrografi og annet sløyd relatert kunst. Mye tabletop RPG spill og lignende går det i. Masse forskjellig egentlig, og slikt som musikken er jo noe jeg prøver å vinkle inn til cosplay. Det er ikke noe offisielt enda, kun på forsøksstadiet, men jeg og noen av kjente fjes i cosplaymiljøet prøver å starte opp et cosplay-band, just for the fun of it. Og bortsett fra det så er jo litt skill i sløyd veldig greit å ha når man skal lage props.

DSC_0008

Fortell gjerne litt om din beste con-opplevelse. It all started in Trondhjem… at Torucon 2… ja, det må bli det beste, jeg hadde gledet meg skikkelig, skulle på torucon, skulle besøke tante, hadde laget dothraki kostymet mitt… også blir jeg syk… jeg får en halsbetennelse eller noe så det synger. Eller, det sang ikke så mye, for jeg hadde ikke stemme igjen i det hele tatt. Den eneste måten jeg kunne snakke på var å bruke den mørke gutturale stemmen til Khal Drogo, som angående kostyme passet perfekt, men det hadde jo vært kjekt å kunne prate med folk. Og så for å gjøre helga mi så perfekt som det går an så vinner 2. plass i konkurransen, men også beste Game of Thrones-kostyme, og premien var en en replika av sverdet Ice, det henger nå pent ved siden av senga mi.

Hva liker du best med å dra på cons? Folka. Som jeg sier til alle vennene mine som ikke går på cons; «du skal lete lenge for å finne et mer sosialt miljø». Selv om den 500ede personen med free hugs skilt fort kan bli litt slitsomt, så er det verdt det, og noen ganger fortjener de en klem også. Men det beste må være å stå på scenen med et kostyme og en performance som får publikum til å juble himmelhøyt. Den følelsen av å kunne gi folk et minne som noen kommer til å huske lenge, den er spesiell.

Hva syns du er det vanskeligste når det gjelder cosplay og kostymer? Tid, så klart, men også mønstre. Det fins masse mønstre der ute, men man skal lete ganske godt før man finner mønstre til MENN. Skal jeg sy en frakk og trenger mønstre er nødt til å lete gjennom 100 kvinnefrakker før jeg finner en til menn, og da er det feil mønster. Det varierer også veldig fra karakter til karakter, men ofte er materialer også en skikkelig utfordring, særlig i forhold til anime karakterer og dere anti-gravity-everything. –

Har du noen gode tips til andre cosplayere, ang. kostymer, props.. reising, whatever? MASSE tips ^^ først: do NOT get a life, life only gets in the way of cosplays! men seriøst; ta deg god tid, gjør ting i GOD tid, alt fra kostyme til å bestille reise og opphold, gjør det i god tid, du vil ikke ha det last-minute-stresset på deg. Og nå er jo play-delen min hjemmebane, så jeg kan jo dele noen tips der også; 1: analyser karakter, hans/hennes personlighet, jobb, oppgave, mening, osv, analyser. 2: EI karakteren, det ser veldig mye bedre ut på scenen med et lite show som er godt trent og vel utført, enn en kjempestor performance hvor man har altfor mye å gjøre på én gang. 3: hvis du skal gjøre noe spesielt, oppsøk noen som KAN det, om det er kampsport utøvere, eller bueskyting, eller hva som helst. De fleste er villige til å vise deg litt basis teknikker.

30jun2013_1139

388675_10152762895795602_1685908470_n     BanzaiCon-90

Husk å sende oss forslag til årets cosplayer/årets cosplaynavn – vi trenger deres input!

Takk til Outland for støtten.

Reklamer

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

3 thoughts on “Månedens cosplayer november «Teddy» Finborud

  1. Kjempefortjent! Gleder meg til å se hva han lager fremover!

    Liker

  2. Tilbaketråkk: NCC oppsummering (kort) | CosplayNorway

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s