CosplayNorway

Cosplay til folket!

Å invitere til konkurranse – problematisk? Tanker om dette og litt til.

Legg igjen en kommentar

1378097_10151907230986142_438468161_n

 

(Bilde og navn er slettet for å anonymisere avsender.)

Dette er også et bilde som har spredd seg i cosplaymiljøet i det siste. Det er mange som føler at dette bidrar til å skremme mer uerfarne cosplayere fra å melde seg på. Litt som Donald når Fetter Anton er med i en konkurranse. Er dette tilfellet? Har de mest uerfarne ingen sjanse? Bør de la være å delta? Er dette en konkurranse for eliten – og kun dem?

Nei – det bør de selvfølgelig ikke. Første CosCon ble det også invitert veterancosplayere – og det var en nykommer som vant. Det er tilrettelagt for flere ‘klasser’ etter som jeg har lest rykter om- har dessverre ikke funnet noe håndfast på det.

Dette er ikke en ny ting, og det er nok en grunn til at det er sendt i ‘det skjulte’ som noen kommenterer – det er, slik jeg ser det, på grunn av den «Hvorfor har ikke jeg fått – er ikke jeg bra nok?»-følelsen som en del har skrevet om.

Problematisk blir det først når kun folk som er invitert, vinner. Da er det fort gjort at det blir spekulasjoner som «Var det fortjent, eller forhåndsbestemt?». Å invitere cosplayveteraner til en konkurranse er ikke problematisk i seg selv. Hvordan det gjøres kan være problematisk, men er det ikke i utgangspunktet. Det er flere som skriver at det virker som at det ‘gjelder å kjenne noen som kjenner noen’ og det kan være favorisering. Selvfølgelig kan det være det, men det kan også være av praktiske årsaker. Man har folk på facebook, og så videre.

Det virker som om cosplaymiljøet er litt splittet i to på dette punktet. Ofte er det arrangører og de som har jobbet med lignende events med venner på en side, og cosplayere som ikke har gjort det på den andre. Jeg prøver å være Sveits-nøytral her, med folk på begge sider.

Veldig interessert i hvordan dere opplever dette – vi trenger flere synspunkter, fra begge sider.

Håper folk koser seg på cons og meetups i dag – uansett! Send oss gjerne bilder der du er.

Nå har vi vært veldig seriøse en stund, vi blir snart goofy igjen. Ps, husk konkurransen, og å foreslå folk til månedens og årets cosplayer.

 

Reklamer

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s