CosplayNorway

Cosplay til folket!

ConInfo #1: NomCon

Legg igjen en kommentar

Først, hva er Nomcon og hva fikk dere til å starte Nomcon?
Nomcon et et helt nytt con satt opp i Sarpsborg i Østfold. Vi har ikke noe annet tema enn det som vanlig er på con, nemlig manga/anime, fantasy og lignende. Nomcon er åpent for alle, både store og små. I nomconcrewet er vi en gjeng coninteresserte som synes det er viktig at con ikke bare blir holdt i de største byene som Oslo, Trondheim osv. men at det tas med utover i hele landet. Det er mye stress å arrangere et sånt opplegg, men samtidig veldig givende. Det er heller ikke for sent å melde seg inn i Crew, men man må dessverre være 14år og oppover for å være med her.
Hva skjer på Nomcon?
Vi har planlagt mye spennende på årets Nomcon. Det vil blant annet være en maid-kafé, der man kan kjøpe varm mat og annet å kose seg med. Vi får også besøk av Sarepta studio som er spilldesignere. De vil forteller litt om hvordan det er å være spilldesignere og til og med la oss prøvespille deres helt nye spill «shadow puppeteer» som ikke har kommet ut enda. I tillegg til dette skal vi ha både cosplay og sketsj-konkuranse, så det er bare å melde seg på. Det vil være mulig å melde seg på i cosplaykonkuransen direkte på connet. Det vil også bli diverse små aktiviteter som cosplay-dating, guitarhero-turnering og lek med maids.
Hvor mye kommer billetten til å koste?
Billettprisen er ikke 100% avklart, men vi regner med i overkant av en hundrelapp. Vi vet at de fleste som kommer på con er i den alderen hvor de ikke har den beste økonomien og vil prøve å gjøre det så billig som mulig slik at alle har muligheten til å komme.
Hvis man vil ha artstand, hva koster det? Bør man være tidlig ute med å bestille?
Som det står på bloggen blir det mulig å ha artstand på Nomcon. Dette koster 75kr i tillegg til de ca 100kr for den vanlige billetten. Bordene er standardstørrelse på 80x120cm, men det er begrensede plasser så hvis du er ivrig etter å få plass kan det være lurt å ikke drøye med å sende en mail.
Desucon har jo ganske strenge regler på våpen og props, hva er deres retningslinjer der?
Akkurat som Desucon vi vi ha strenge regler for hvilke props det er lov å ta med seg inn. Harde våpen laget av tre eller metall vil bli satt ved garderoben og kan hentes når man skal ut av bygget. Det vil være mulig å ta disse med opp på scenen hvis man er med i for eksempel cosplay eller sketsj-konkuransen.
Til sist, hvor og når skal man være om man vil være med på Nomcon?
Nomcon går av staben 15. september på folkets hus i Sarpsborg. Veibeskrivelse kommer, så ikke vær redde for å gå dere bort. Conet åpner dørene kl. 11.30 og åpningsshowet vil starte 12.00.
Dere kan følge Nomcon på deres egen blogg, eller på facebook-siden deres!
Reklamer

Forfatter: Marielle

Mor til to, gift, nerd. Er sørfra, bor nordpå.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s