CosplayNorway

Cosplay til folket!

Fototips

Legg igjen en kommentar

Vi postet disse tipsene på den gamle bloggen, men jeg syns at de er så aktuelle at jeg poster dem en gang til. :3

I anledningen Desu-con tenkte jeg at jeg skulle skrive en post med et par tips om hvordan en kan ta bedre bilder på et covention.

Spør gjerne cosplayeren om å ta et bilde, selv om det er veldig fristende å snikfotografere. Da får man som oftest bedre bilder og den som blir fotografert har sjansen til å ta en ordentlig posering.

Når du har spurt cosplayeren om å få ta et bilde, sjekk gjerne at kostymet og props er plassert greit og håret ligger slik det skal. Vi vil alle se penest ut og ta pene bilder, så bare ta å rett litt på kostymet før bildet blir tatt.

Om man er på et convention kan plassmangel være et problem, men prøv å finne et sted med en rolig bakgrunn. Dette hjelper med å få frem kostymet og vise personen fra sin beste side.

For lyset sin del, ta bilder ute så langt som det er mulig. Utelys gir ofte best mulig resultater for farger (innelys er ofte veldig gult, men utelys kan være veldig blått til tider). Lyset som er ute gir også veldig greie toner på huden og fine nyanser i ansiktet.

For fotografene:

Vær tålmodige. Noen kostymer er ganske tidkrevende å få rettet på. Vent med å ta bildet til du er sikker på at den som cosplayer er klar.

Uansett om man kjenner til karakteren man tar bilde av, eller om denne er helt ukjent, kan det være veldig lurt å spørre cosplayeren om å ta en posering som er typsik for den karakteren de er. Da får cosplayeren vist sitt potensiale som karakteren og du får et awesome bilde.

I dag har de aller fleste digitalkameraer. Så når du har tatt bildet, sjekk hvordan bildet ble. Plutselig kan det ha kommet noe i veien eller det ble uklart. Da er det veldig greit å ha sjekket det med en gang og du kan be cosplayeren om et nytt bilde, i stedet for å angre når du kommer hjem.

Og til slutt..
Det er kanskje fristende å laste opp alle de 500 bildene du har tatt, men jeg anbefaler dere å være selektive med opplasting av bilder. Ta gjerne bort bilder som er uklare, ufokuserte, rotete eller uorganiserte. Du kan også tenke på om det er greit å ta bort noen bilder om du har mer enn 4 bilder av samme karakter (velg spennende vinkler eller poseringer).

Til cosplayerene:

Når noen spør om man kan ta bilde av deg / med deg så si ja. Ofte beundrer fotografen kostymet, sminken, utformingen eller helheten i kostymet du har på deg. Selv om du kanskje er litt sjenert (kanskje det er din første covention?) så bare hopp i det!

De aller fleste av oss vet at de har en «god side» og en «dårlig side». Det er faktisk veldig lurt å studere seg selv i et speil (iført kostyme) før en drar på et covention for å se hvilken side som gjør seg best, fra hvilken vinkel en ser best ut fra.

Det er også veldig lurt å øve på et par «standar» poseringer en kan bruke om en kan bruke når noen spør en om å få ta et bilde. Det hjelper også på å føle seg mer som karakteren, og helheten føles bedre.

Og helt til slutt, ikke ta bilder av cosplayere som spiser, med mindre det er en del av settingen. For meg så finnes det nesten ikke noe værre enn å se bilder av meg selv der jeg momser i meg mat og ser helt uforberedt ut.

Håper tipsene er greie og legg igjen en kommentar om dere lurer på noe!

To eksempler på hvordan ting kan gjøres i praksis på et convention:

Selv om det er ganske fult på London Expo går det ann å finne fine steder rett i nærheten. Dette bildet er tatt på Expo-området, med en passende bakgrunn til.

Det finnes også muligheter på Desucon, dette bildet er tatt på Youngstorget, like ved inngangen til Kongressenteret.

Reklamer

Forfatter: xkake

Photographer, cosplayer and student. Lover of dark chocolate, coffe, books, movies and music. Passion for sweet, cute and shiny objects.

Legg gjerne igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s